YENİ DÖNEM KAYITLARI DEVAM EDİYOR

06 Aralık 2017 tarihinde Okulumuz tarafından hazırlanan  ‘’İlçe Proje Değerlendirme Komisyonu’’ tarafından değerlendirilen  ve projenin yürütülmesi için ‘’Kaymakamlık Oluru ‘’alınan , ‘’Sağlıklı Yaşamak Elimizde’’ konulu sunum-seminer projemizi  yeni eğitim öğretim yılında ilk olarak İhsan Zakiroğlu Ortaokulunda gerçekleştirdik. Bu projemizin gerekçesi sağlık lisesi öğrencilerimizin, sağlıklı ve bilinçli bir toplum oluşturmak için özellikle ilkokullarda ,ortaokullarda ve çocuk esirgeme yurtlarındaki çocukları bilinçlendirmektir.

Projemiz 9.10.11.ve 12. Sınıf öğrencilerimizin her ay bir kurum belirleyerek oradaki çocuklar için hijyen,tırnak bakımı,tuvalet kullanımı,ağız ve diş temizliği  ve bakımı,obezite, özbakım konularında  sunumlar yaparak kendilerinden daha küçük olan öğrencileri bilgilendirmeyi  amaçlamaktadır. Öğrenciler bilgilendirme yapmak için araştırma yapacaklarından hem kendileri bilinçlenecek hem de bilgi aktarımının önemini kavrayacaklardır.Sunum hizmeti alan öğrenciler ise kendilerinden çok da fazla yaş farkı olmayan öğrencilerden aldıkları bilgiyle daha da bilinçleneceklerdir.

Projemizin amaç ve hedeflerinde ise;

Öğrenciye bilgi aktarımının önemini kavratmak

Toplum kurallarına uyan temiz ve sağlıklı bireyler kazandırmak

Sunum yapan öğrenciye özgüven kazandırmak

Sunum hizmeti alan öğrencinin bilinçlenmesini sağlayıp,daha iyisini yapabileceğine inandırmak

Özellikle sağlık lisesi öğrencilerine toplum hizmeti yaptırıp mesleklerinin önemini kavratmak yer almaktadır.

Bu proje kapsamında öğrencilerimiz  Birdal Deniz KARAKOÇ,Sena Nur  GÜNDÜZ, Özge TAŞ,Songül TEKİN,Songül ÇAKIR ,Mine Melisa Önder İhsan Zakiroğlu  Ortaokulunda 600 öğrenciye  sunumlarını yapmış, broşürlerini dağıtmıştır.Öğrencilerimiz bu çalışmaları hazırlarlarken danışman öğretmeni Gülbeyaz ALPAYDIN’dan  yardım ve destek almışlardır.Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

TARİH - SAAT
TARİHTE BUGÜN
GÜNÜN SÖZÜ

Bir Hilal Uğruna YARAB Ne Güneşler Batıyor.